Autor Daniele Ricci o mjuziklu Uskrsli

Piše

uskrsli

Nakon uspjelog projekta mjuzikla “Život za život” glazbeni sastav Novo svitanje i zbor Kolbe okosnica su novog glazbeno scenskog projekta čiji je i ovaj put autor Daniele Ricci (Italija). Snažan i dojmljiv mjuzikl, u cijelosti je glazbeni spektakl koji u sat vremena glazbe donosi priču o Isusovoj Muci i Uskrsnuću, uz sudjelovanje i napetost uprisutnjena događaja.

Svi događaji, likovi i dijalozi, odvijaju se preko pjesama, koje se dramatski izmjenjuju od blagosti do eksplozije radosti, u trajnu slijedu činjenica i osjećajâ. Mjuzikl “Uskrsli” glazbeno-scenski uprizoruje Veliki tjedan, sve od svečanoga ulaska u Jeruzalem do Kristova uskrsnuća. Upravo s naglaskom na uskrnuće.

Autor je sam to obrazložio: “Svi poznajemo svjetski uspješan mjuzikl o našemu Spasitelju ‘Jesus Christ superstar’ čije nam gledanje na kraju ostavi neki gorak okus i sumnju. Ja sam mojim mjuziklom želio staviti naglasak na uskrsnuće Kristovo, što je centar naše vjere, rođenje ljubavi i života za sve nas”.

Uvjereni smo da će ovo jedinstveno djelo, uz naš zauzeti rad i nastojanje, ispuniti upravo tu autorovu želju: ojačati u ljudima vjeru u Krista Uskrsloga koji je izvor života.

PODIJELI S PRIJATELJIMA