Humanitarna izvedba mjuzikla „Život za život“ u Varaždinu

Piše

Velika je stvar međusobno se darivati. Dar koji smo sami od Gospodina primili, a to je naš mjuzikl „Život za život“, vama svima već dobro poznat, odlučili smo darovati Varaždinkama i Varaždincima te smo to i učinili u nedjelju 8. svibnja na humanitarnoj izvedbi „Za Tonku Jerković“.

Tonka Jerković, rođena 18. studenog 2007. godine u posljednjih nekoliko godina pretrpila je dva moždana udara, a drugi je bio osobito težak. Ne može govoriti, niti se samostalno kretati. Kako prenose drugi mediji, njezin je slučaj zbunio i struku. Osam godina i dva moždana udara. Neshvatljivo, ali nažalost, kažu Tonkini roditelji, to pogađa sve više djece. Tonkica je nakon prve operacije u Zürichu živnula, jer joj je ugrađena premosnica. No, borbu sada treba nastaviti. Bit će potrebno još operacija i terapija. Iako je HZZO pokrio sve nužne troškove liječenja, isto nažalost nije dovoljno, s obzirom na to da su liječnici roditeljima savjetovali dvije fizikalne terapije dnevno te dnevni posjet logopeda, dok HZZO Tonki pokriva troškove jedne fizikalne terapije dnevno te logopeda jednom tjedno. 

Pred punom dvoranom Hrvatskog narodnog kazališta u baroknom Gradu izvedena je 41. izvedba našeg mjuzikla autora Daniela Riccija, ali pretpremijerno u režiji Roberta Boškovića, scenskim pokretom i koreografijama Manuele Svorcan te dizajnom scenografije Dominika Milanovića i to s humanitarnim predznakom. Naime, sav iznos od prodaje ulaznica otišao je obitelji Jerković kao pomoć u postoperacijskom procesu oporavka naše osmogodišnje Tonke. Obitelj Ivana, Vedran, Mare, a na prvom mjestu naša Tonka zahvaljuju svima: od organizatora koji je varaždinska biskupija do publike! Radosni smo da smo mogli pomoći obitelji i maloj Tonki, a svima vama preporučamo da, ukoliko možete i dalje pomognete obitelji na način da uplatite svoj dobrovoljni iznos te na takav način olakšate njihovu svakodnevicu. 

Svima zahvaljujemo od srca!

Ivana Jerković,
RBA, HR 6124840083113287971
Opis: Donacija za liječenje Tonke Jerković

IMG_8506 IMG_8367 IMG_8301 IMG_8286 IMG_8270 IMG_8233 IMG_8193 IMG_8162 _MG_2697 _MG_2623 _MG_2549 _MG_2498 _MG_2454 _MG_2416

 

 

PODIJELI S PRIJATELJIMA