“Kazalište je najjače sredstvo u evangelizaciji i najsnažnije govori čovjeku današnjice!”

Piše

Dana 27. veljače s početkom u 19:50 sati u dvorani svetog Franje na Svetom Duhu u Zagrebu kazališna umjetnica Kathleen Ann Thompson, kako je i najavljivano, izvela predstavu “Zatočenik”.

Predstava je namijenjena i osmišljena upravo i samo za zagrebačku/hrvatsku publiku. Nastala je u burno vrijeme Domovinskog rata kao znak zahvalnosti i podrške umjetnice hrvatskom narodu, s kojim je već tada bila osobito povezana preko jako dobre prijateljice Marije Znidarčić, inače članice udruge Kršćanski mirovni krug, koja je uz Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog i Ansambl Kolbe bila organizatorom događaja.

Potresena publika je na kraju predstave oduševljenim pljeskom pozdravila gospođu Thompson, a nakon iste uvijek slijede rasprava i pitanja, koji niti ovaj puta nisu izostali.

Druženje s umjetnicom Thompson nastavilo se u samostanskoj blagovaonici uz još brojna pitanja i teme. jedna od rečenica koja nam se svakako najviše usjekla u pamćenje je: “Kazalište je najjače sredstvo u evangelizaciji i najsnažnije govori čovjeku današnjice!”

Na tom tragu i ansambl Kolbe nastavlja svoje aktivnosti u procesu Nove evangelizacije!

Više informacija o udruzi Cornerstone Arts i samoj umjetnici na web stranici: http://www.cornerstonearts.com/

0001 0002 0003 0004

PODIJELI S PRIJATELJIMA