Kolbeova godina

Piše

Dragi prijatelji!

Pred nama je vrlo važna godina! Godina u kojoj se prisjećamo mučeništva našega zaštitnika i brata u Kristu svetog Maksimilijana Marije Kolbea. Kolbeova godina, za područje Lijepe naše, započela je 14. kolovoza 2015. godine posvetom filijalne crkve svetog Maksimilijana na riječkom Podhumu, a otvorio ju je nacionalni asistent Vojske Bezgrešne za RH fra Zdravko Tuba naglasivši važnost kršćanskog svjedočenja u svakodnevnom životu kao ploda stalne komunikacije s Gospodinom utemeljenje u molitvi. Povodom spomenute posvete crkve zbor Kolbe izveo je mjuzikl “Život za život” pred okupljenim vjernicima na pozornici na otvorenom.

Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca će također na poseban način proslaviti ovu lijepu obljetnicu preko raznih duhovnih i kulturnih događanja i susreta.

Ansambl Kolbe, koji se već četvrtu godinu nadahnjuje na životu i djelu ovog velikog apostola Bezgrešne će također i u svojim aktivnostima nastojati dostojanstveno i kako priliči pratiti ova događanja osobito češćim gostovanjima s mjuziklom “Život za život” diljem domovine, ali i u inozemstvu.

Sva spomenuta događanja imat ćete prilike pratiti na našoj Internet stranici.

Svima želimo da u ovoj Kolbeovoj godini zajedno s nama otkrivate ljepotu, dar i bogatstvo jednog života i jednog svjedočanstva; jednog darovanog bića za Kraljevstvo nebesko i za braću.

Neka nam svima u tome pomogne zagovor One, koja je znala reći svoje “Neka mi bude” kada je bilo vrijeme – Presvete Bogorodice Marije čiji smo rođendan jučer proslavili.

Više informacija o proslavi na Podhumu možete pronaći na:
http://riprsten.com/jelenje/ostvarena-stoljetna-zelja-pohumaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA