Maja Blagdan u ulozi Marije Magdalene

Piše

maja

Još jedno iznenađenje u pripremnoj fazi mjuzikla Uskrsli jest odaziv naše poznate pjevačice Maje Blagdan i prihvaćanje uloge Marije Magdalene. Maja je pokazala veliko zanimanje, spremnost i radost, i zbog zanimljive koincidencije. Naime, njezino drugo krsno ime je Magdalena.

Uloga Magdalene u mjuziklu je ključna. Autor, Daniele Ricci, prepustio je upravo Magdaleni da nas provede kroz događaje Isusove muke, smrti i uskrsnuća, poput kakvog pripovjedača.

Maja Blagdan pjevanjem se bavi od svoje četrnaeste godine. Najprije nastupa sa splitskom grupom Stijene, da bi 1992. potpisala ugovor sa Zrinkom Tutićem s kojim je ostvarila velike hitove, poput: “Santa Maria“, “Jedini moj“, “Vino i gitare“, “Bijele ruže“, “Sveta Majko“, a njezin možda najveći uspjeh je osvajanje 4. mjesta na natjecanju Eurovizije 1996. u Oslu s pjesmom “Sveta ljubav“. Majin prepoznatljivi stil nježnih ljubavnih i duhovnih pjesama osobito dolazi do izražaja posljednjih godina kada se ova pjevačica sve više usmjerava prema duhovnoj glazbi.

zbor

PODIJELI S PRIJATELJIMA