Mjuzikl “Uskrsli” puni dvorane Komedije treću sezonu za redom

Piše

Mjuzikl “Uskrsli” izveden je i u 2016. godini na daskama Gradskog kazališta Komedija i to s dvije potpuno rasprodane izvedbe. Tražila se karta više! Reakcije publike i medija su izvrsne, a i sami ansambl je vrlo zadovoljan izvedbama.
S radošću zahvaljujemo svima koji su omogućili da se ove izvedbe mjuzikla dogode i tako obogate sve prisutne. Na osobit način prijateljima mjuzikla “Uskrsli”: Udruženju obrtnika grada Zagreba te gospođi Dijani Poplašen dr.med.! Hvala i svim medijima koji su nas podržali ovaj puta kao što to uvijek i čine!
Nove izvedbe duhovnog rock mjuzikla „Uskrsli“ u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu u ožujku 2016. godine bile su 20. i 21. po redu. Nakon 21 izvedbe pred prepunim kazalištem Komedija kroz protekle tri sezone, veselimo se što ćemo i dalje s našom publikom dijeliti ovaj zanimljivi pjevački, plesni, glumački, glazbeni i vizualni doživljaj, ali i jedinstveno duhovno iskustvo.
Navještaj života dan je ženama, gotovo kao poslanje duhovnoga majčinstva nad Crkvom koja se upravo rađa. “Uskrsli” se ne svodi samo na uobičajenu priču o prizorima Muke Isusove: on ide onkraj događajâ vezanih uz trpljenje, žrtvu i smrt, donosi pripovijest o spasenju, kako bi iznio glavni trenutak Uskrsnuća, pobjedu svjetla nad tamom, radosti nad tugom, početak duga puta koji seže sve do nas. Rezultat svega toga dojmljivo je glazbeno putovanje u spomen na temeljni događaj kršćanske vjere, zabilježen i ponovno proživljen na snažan i dirljiv način. Od Isusova ulaska u Jeruzalem, pa do anđelova navještaja ženama pred Grobom i ukazanja učenicima na putu za Emaus, kao i Tomi. Posrijedi je mjuzikl koji “oslobađa srce” slaveći život, te kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo. Snažan i dojmljiv mjuzikl, u cijelosti je glazbeni spektakl koji u sat vremena glazbe donosi priču o Isusovoj Muci i Uskrsnuću, uz sudjelovanje i napetost uprisutnjena događaja. Svi događaji, likovi i dijalozi, odvijaju se preko pjesama, koje se dramatski izmjenjuju od blagosti do eksplozije radosti, u trajnu slijedu činjenica i osjećajâ, iz kojih, na poseban način, izviru ženski likovi Evanđelja.
Mjuzikl je plod koprodukcije između Glasnika sv. Antuna Padovanskog – Veritasa i Gradskog kazališta Komedija. U izvedbi sudjeluje oko 60 ljudi, među kojima su mladi iz različitih župa koji su se odazvali na audicije i ponudili svoj pjevački i plesni talent za mjuzikl. Ulogu Marije Magdalene tumači Maja Blagdan, a onu nevjernoga Tome Ivan Mikulić, ulogu Isusa Stjepan Lach, te Marije – Majke Isusove Sanja Bardun. Redatelji hrvatske izvedbe su Robert Bošković i Marko Cindrić. Scenografiju je kreirao Davor Prah, a o koreografiji i scenskom pokretu pobrinula se umjetnica Andrea Solomun.
Veselimo se nastavku suradnje s kazalištem Komedija i novim izvedbama o kojima će naša draga publika biti na vrijeme obaviještena!

DSC_8269 VB_0259 VB_0537 VB_0757 VB_0982 VB_1112 VB_02741

 

PODIJELI S PRIJATELJIMA