Mjuzikl “Život za život” napunio dvoranu šibenskog HNK dva puta!

Piše

Zbor Kolbe krenuo je u punoj snazi s novim izvedbama mjuzikla „Život za život“! 6. prosinca održane su izvedbe mjuzikla u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Šibeniku. Rani polazak nas nije nimalo omeo da zadive publiku koja je dva puta iste večeri napunila dvoranu. U 18 i u 20 sati. Toplim dočekom naših domaćina cijeli ansambl ostao je ugodno iznenađen. Činjenica koja nas je posebno pogodila, a posebno glazbeno – tehnički dio ansambla jest ta da smo bili dočekani sa „tri četvrtine postavljenih stvari“ kaže Branko Bardun. Takvim pristupom izražena je velika profesionalnost. Također. samim pljeskom potvrdilo se veliko oduševljenje Šibenčana koji su čak i zaplakali kako je  naša dirigentica Iva Bardun kazala „vadili su maramice“ za vrijeme glazbenog broja pod nazivom “Žrtva”, koji uvijek ostavlja posebnu atmosferu i reakciju ljudi. Najljepši trenutak, kaže gospodin Rajko Bundalo, dobra je namjera i veselje, koja se odražava u samoj  predstavi, “Ako niste jedno srce i jedna duša onda niste ni u zajedničkom poslu”. 

Iza samih izvedbi, bez obzira na umor i iscrpljenost, zbor Kolbe pjevao je cijelu večer na domjenku, koji svaki puta bude poseban, popraćen finom hranom, domaćinima otvorena srca i  nevjerojatnom atmosferom. Član zbora Antun Štelma rekao je kako posebnost događaja čine: „Ljudi koji me ohrabre i uljepšaju mi dan“.

Slijedeće jutro imali smo čast otpjevati par pjesama iz mjuzikla u crkvi Nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavilića. Fra Ivan Bradarić nam je omogućio i razgledavanje samostana, te posjet nevjerojatnoj biblioteci koja je oduševila sve članove mjuzikla. Nakon ručka i predivnog dana koji nas je popratio suncem, teška srcem uputili smo se u Zagreb gdje nas do kraja ove godine čekaju još četiri izvedbe mjuzikla „Život za život“. Veselimo se susretu!

Kana Kovač – Mihaljčević

PODIJELI S PRIJATELJIMA