Nominacija za redateljsko ostvarenje!

Piše

zivotzazivotmjuzikl

 

U četvrtak 24.11.2016. u 20:00 je dodijela nagrada hrvatskog glumišta među čijim nominacijama se ove godine našao i mjuzikl Život za život u kategoriji za najbolju režiju. Radi se o obnovi režije Roberta Boškovića koja je svoju premjeru doživjela u lipnju ove godine u zagrebačkom HNK.

Ovo je prva nominacija jednog duhovnog rock mjuzikla od kada postoji dodjela nagrada hrvatskog glumišta.

Kratki životopis Roberta Boškovića:

robert

Robert Bošković rođen je u Dubrovniku gdje završava osnovnu i srednju školu.

Kao dječak od samo 9 godina glumi u svom rodnom gradu Dubrovniku u predstavi Mirisi, zlato i tamjan u režiji Marina Carića te od tada do danas glumio je u skoro svim kazalištima u Hrvatskoj.

1996. upisuje Akademiju dramske umjetnosti . Svoju profesionalnu karijeru započinje u kazalištu Komedija u mjuziklu „Isus Krist Superstar“ u režiji Vlade Štefančića u solističkoj ulozi Petra.

Nakon završetka akademije 2000. godine filmsko iskustvo započinje u filmu Lukasa Nole „Nebo sateliti“ te od tada pa sve do danas bio je viđen u mnogim filmovima, serijama i televizijskim emisijama.

Nastavak svoje profesionalne karijere nastavlja u kazalištu Komedija u mnogim predstavama, mjuziklima, operetama i koncertima. U isto vrijeme počinje raditi u kazalištu Trešnja gdje u 5 godina glumi u više od 10 predstava u glavnim ulogama.

2008. godine Robert otvara svoje privatno kazalište. Kao podstanari u Koncertnoj dvorani Lisinski izlaze dvije predstave u Robertovoj režiji: „Cipelica lutalica“, „Lažeš Melita“.

Od 2010. godine se vraća u zajednicu samostalnih umjetnika te se i dalje bavi glumom, produkcijom i režijom.

Od većih režija mogu se istaknuti „Cosi Fan Tutte“ međunarodna Opera W.A. Mozarta na Dubrovačkim ljetnim igrama, „Fortunu pišu Ženom“ u HNK Zadar, Mjuzikl „Uskrsli“ u Kazalištu Komedija, operu „Don Giovanni“ W. A. mozarta u HNK Osijek, mjuzikl „Legenda Ružice grada“ u kazalištu Komedija i mnoge druge dramske, operne i mjuzikl predstave.

Od 2000. godine počinje raditi kao sinkronizator u animiranim filmovima te čak i nagrađen Disney nagradom za crtani film „Lion King 2”. Od 2011. radi za kanal Nickelodeon gdje posuđuje glas u crtanom serijalu „Spužva Bob” za Patrika zvijezdu i gospodina Klještića i mnoge druge crtiće i uloge. Od 2015. u kazalištu Žar ptica glumi u božićnom mjuziklu „Božićna želja” i trenutno uz mjuzikl „Život za život” radi na novom mjuziklu „Pepeljuga”.

Više informacija o nagradama hrvatskoga glumišta pronadjite na linku.

PODIJELI S PRIJATELJIMA