Ovo je više od svega što smo očekivali i ikada zamišljali!

Piše

Nakon uspješno završenih izvedbi mjuzikla “Uskrsli” i uspješne izvedbe mjuzikla “Život za život” u Istarkom narodnom kazalištu, ansambl Kolbe smatrao je kako je sezona 2014./2015. za nj gotova i počeo je već razmišljati o slijedećoj… Međutim, kako je upravo naš Gospodin najbolji režiser naših dana, imao je bolji razvoj situacije u vidu i pošalje On tako nadahnuće Duha Svetoga kako ne bi bilo loše, nakon nastupa u revijalnom dijelu “Uskrsfesta”, nastupiti i na Koševu, stadionu u Sarajevu, u pretprogramu povodom dolaska pape Franje! Svi se lijepo nasmijasmo predanim papirima za prijavu i nastavismo sa svojim svakidašnjim obvezama i pripremanjem prvog Festivala kršćanskog kazališta koji se održao krajem svibnja, početkom lipnja.

Nekoliko dana kasnije stiže nevjerojatna vijest! Prošli smo! Zovu nas u Sarajevo! Nastupat ćemo pred papom! Svi smo bili relativno izvan sebe od šoka, nevjerice i ne znamo ni sami već čega…

Pripremismo se s nekoliko proba, jer već bijasmo uhodani i krenusmo za Sarajevo 5.6. u ponoć.

Putovanje. Vrućina. Gužva. 65 000 ljudi.

Nastupasmo.

I što nakon toga? Nevjerojatan osjećaj – ne svjesnosti! Kako bi itko i bio svjestan veličine toga?!

TV prijenos: papa Franjo se oprašta od predsjedništva i ide prema stadionu, silazi niz stube, a u pozadini svira “Prelijepo da bi istina bilo, prelijepo da bude ono čemu se nadam…” taktovi Tomine pjesme prate svaki papin pokret. Sveti Otac dolazi pred sam stadion, a ritam dobrog i pozitivnog mjuzikla i aranžmani izvrsnih glazbenika, šesnaestinke i taktovi kojima ravna Dirigent Ljubavi oplemenjuju zvučnike diljem svijeta: “Uskrsli Isus i uskrsla ljubav nek’ zauvijek žive u svakom od nas…”, a da stvar bude bolja, nebo se otvara i “spušta se sada” dok papa ulazi na stadion odzvanja: “Uskrsla ljubav u nama živi zauvijek. Ljubav je uskrsla!” 

Pljesak i eto njega – divnog Čovjeka u bijelom – pape Franje!

Zahvalnost, poniznost, oduševljenje. Tišina.

Hvala Ti Gospodine, Trojedini na svemu što nam daješ, čime nas blagoslivljaš. Ovo nismo mogli ni sanjati – nikada!

Bezgrešna, ti si naša Kraljica, naša Majka i naša Producentica broj jedan! Hvala ti!

Sveti Antune, i dalje nam prokrčuj nemoguće puteve! Hvala ti!

Vole vas vaši Kolbeovci!

sarajevo 1 sarajevo 2 sarajevo 3

PODIJELI S PRIJATELJIMA