Žene u mjuziklu Uskrsli

Piše

trimarije

Posebnost Riccijeva mjuzikla Uskrsli jest uloga žena i naviještaj života koji je njima povjeren, gotovo kao poslanje duhovnoga majčinstva nad Crkvom koja se upravo rađa. “Uskrsli“ se ne svodi samo na uobičajenu priču o prizorima Muke: ide onkraj događajâ vezanih uz trpljenje, žrtvu i smrt, donosi pripovijest o spasenju, kako bi iznio glavni trenutak Uskrsnuća, pobjedu svjetla nad tamom, radosti nad tugom, početak duga puta koji seže sve do nas.

Rezultat svega toga dojmljivo je glazbeno putovanje u spomen na temeljni događaj kršćanske vjere, zabilježen i ponovno proživljen na snažan i dirljiv način. Od Isusova ulaska u Jeruzalem, pa do anđelova navještaja ženama pred Grobom, i ukazanja učenicima na putu za Emaus, kao i Tomi, događaji, likovi, dijalozi, i misli, odvijaju se kroz pjesme, u posve glazbenu slijedu epizoda i osjećaja, iz kojih, na posve izvoran način, izranjaju glavni ženski likovi Evanđelja.

Posrijedi je mjuzikl koji “oslobađa srce“ slaveći život te, kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo.

PODIJELI S PRIJATELJIMA