O nama


Ansambl sv. Maksimilijan Kolbe

O nama


Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti. Svojim zauzetim djelovanjem u kreiranju kršćanskih mjuzikala i kontinuiranim radom prepoznatljivi su u svijetu umjetnosti kao oni koji kazalištu vraćaju kršćanske vrednote.

Entuzijazam i velika ljubav su glavne odlike koje rese sve članove Ansambla Kolbe koji potpuno besplatno sve ove godine daruju svoje talente i vrijeme u kreiranju mjuzikala kršćanske tematike. Obitelj Bardun: Branko i Sanja te Iva i Matea najzaslužniji su za održanje cjelokupnog Ansambla te svojim svjedočanstvom života čine srce i dušu cjelokupnoga Ansambla.

Posebnost Ansambla je i u činjenici što u svome djelovanju od samoga početka imaju duhovnika koji svojim djelovanjem usmjerava i vodi sve članove Ansambla budno pazeći na duhovnu izgradnju svih članova. Ansambl je do sada imao pet duhovnika: fra Ivan Bradarić, fra Josip Blažević, fra Ivan Lotar, fra Josip Petonjić, a trenutni duhovnik je fra Vladimir Vidović.

Kako smo nastali?


Ansambl Kolbe nastao je u rujnu 2012. godine pod okriljem Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je od samih početaka usko vezan uz djelatnost Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga. Idejni začetnik, uz obitelj Bardun, te prvi duhovnik Ansambla je fra Ivan Bradarić.

NAŠI MJUZIKLI


Saznaj više o našim mjuziklima.

Svetac Svega Svijeta

"Svetac svega svijeta" je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu svetog Antuna. Izvodi ga Ansambl Kolbe.


Saznaj više


Uskrsli

Mjuzikl koji “oslobađa srce” slaveći život te, kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo. (Daniele Ricci)


Saznaj više


Život za život

Čovjeku koji je spasio od sramote naše stoljeće. Franjevac, redovnik i svećenik. Čovjek našeg vremena. Logoraš u paklu Auschwitza.


Saznaj više

Our Story